lördag 14 februari 2009

Tapetval för sovrummet, tamburen, övre aulan, trappuppgången

Endel beslut är speciellt svåra. Det är kanske inte de livsavgörande besluten som är de svåraste.  (Uppdatering 17.2.2009: Facit på slutet!).

Just nu lider jag av tapetvalsbeslutsångest. Huvudfrågan: Är denna tapet, kallad "symaskin", njutbar i längden i både trappuppgången, tamburen och övre aulan?Jugend är ju nyckelordet för mig just nu, och därför får det se litet gammalmodigt ut.

Alternativet vore en modernare tapet, som trots sitt modernare utseende kommer ur Studio-Decors kollektion "Gammalsvensk" -- och som vi unisont valt för övre våningens huvudsovrumDen är nr 44/83 på Studio-Decors bildgalleri. Själv ogillar jag ingalunda bården, men det gör Sophia och Kirsten. "Inga mommotapeter" menar de. 

Studio-Decors tapetmönsterbild på samma tapet ser ut så här:Och en annan spännande bård, som jag tycker är jugendaktig så det förslår men som röner familjens feminina motstånd:


Har du åsikter, sänd dem då till denna bloggs redaktion.

----

Tack till Nina, Wille, Monika, Aivar och andra som kommit med kommentarer! Det hjälpte Sophia, Kirsten och mig i beslutsfattandet.

Facit: I sovrummet denna tapet, tillsvidare ingen bård, Studio-Decor nr 44/83:


I övre aulan en besläktad tapet i grönt, Studio-Decor nr 43/83. I övre våningen -- på ett ställe som Aivar och Aaro skall föreslå närmare -- den smala bården, Studio-Decor nr 70/83 och som delare mellan övre och nedre våningen den breda Studio-Decor nr 49/83.

Alltså ungefär så här (den gröna tapeten är inte i proportion rätt):

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar