torsdag 15 januari 2009

Arkivet är grundmurat: Mitt blivande arbetsrum i Nagu

Grunden till "arkivkapellet" är murad! Esterna är hastoga karlar. Och bra verkar det bli.

Arkivkapellet är huset där jag skall förvara mitt bibliotek och mitt arkiv. Afyror hylla upp hylla ned. Huset saknar vatten men har ström och internet. Det är alltså fråga om mitt blivande arbetsrum i Nagu. Även skrivaren skall stå här, har jag tänkt (tillsvidare)

Så här har arkitekt Aaro Söderlund ritat att det skall det bli att se ut:


Så här ser det ut idag 15.1.2009:


Ovanpå styroxen byggs själva arkivet, 20 kvm. Ovanpå golvet som täcker den stora gropen framtill i bilden nedan lagras det ved. Cyklarna skall stå på andra delen av L:et, invid vilket det finns ett litet hus, som är en lätt cabriolet-aktig återstod av gamla lidret.


Nedanstående fotografi är taget "bakom" arkivkapellet, mot huset till.


Och så här ser det just nu ut bakom arkivkapellet (och sedermera när man tittar ut genom fönstret i arkivkapellets). Skog och mörkt. Men grannens väg skymtar fram. Här blir det till att förbättra insynsskyddet och göra det grönare.


Bilden nedan är igen tagen bakomifrån, mot huset.


Så här ser det ut i håligheten under arkivkapellet. Golvet / marken är grovt grus. Det skall hållas tomt. Här skall inget bråte förvaras, och det är inte ens fråga om ett tekniskt utrymme. Hit kommer man bara för att kolla att allt ser torrt och bra ut.


Nedan är det jag tidigare kallade "bortre delen av L:et", på vilken cyklarna förvaras i dagligt bruk.


Den här bilden tog Aivar då Saarinens grävde:


Den här med:

3 kommentarer: