söndag 15 mars 2009

Övre sovrummet: Extra balk utan tapet

Denna blogginlaga är egentligen en diskussion mellan Aivar och Kaj. Den finns på bloggen för att vi skall minnas den, och för att bloggen gör det enkelt att skapa samverkan mellan text och bild.

Aivar säger: Löysin mielestäni hyvän ratkaisun, miten pystyis vähän rauhoittamaan, yläkerran ns vanhempien makuuhuoneen “rauhatonta” kattoa…

Helmipanelilaudoista vino reunaus tehdään liimapuusta, niin että sillä on samat mitat kuin tolpalla, niin että se näyttäis jonkinlaiselta tukipuulta. Ja ne rumat valaisimet upotetaan sisään, niin kuin muissakin katoissa…

Silloin päästään eroon ainakin kahdesta tarvittavasta kulmalistasta, jotka muuten vain sotkevat kuvioita.
Täten päästään eroon nykyisestä, kuvassa vihreällä merkatusta tapetti siivusta.

Kaj säger: Hyvä näin! Vihreäksi viivoitettu alue saa hyvin olla valkoinen ja tasainen (kuten alaspäin viistosti suuntaava alue jossa valotkin ovat). Valot tulisi upottaa, tai poistaa kokonaan. En tunne jugendtyylisiä spotteja!

Kysymys 1: Onko leveys itsestään molemmissa samat 135 mm?

Kysymys 2: Millainen olisi raja tapetin ja valkoisen alueen välillä? Olisiko se pystysuora (merkitsin kuvaan A:lla), olisiko se kohtisuora (B) vaiko vaakasuora (C)? Listalla vai ilman? Vai jatkuisiko valkoinen "palkki" punaista viivaa pitkin seinään saakka, jolloin tulisi visuaalisesti vielä enemmän tukea?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar