söndag 8 mars 2009

Sigurdskällaren blir ett Bacchi tempel

Om jag i arkivet skall dyrka arbetet, är det andra gudar som gäller i Sigurdskällaren: Bacchus.

Och för att möjliggöra detta går våra ester, med Toomas i spetsen, "läpi harmaan kiven" som finnen säger. Här är det de facto ordagrant fråga om att Toomas sågar gråsten:Utanpåifrån ser det hela rätt anspråkslöst ut just nu:


Men det skall bli en hel del stydigare. I och med att det trädgårdens ytor görs plana via jordfyllnad, byggs det en 180 cm hög vertikal mur där Sigurdskällaren smälter in:


Från trädtopparna sett ser det ut så här:


Och några steg närmare gästhuset ser det ut så här:


Från någon annan av Furuviks furor ser det ut så här:


Källaren är lägre belägen än nedre terrassen. Och källaren är förvisso dränerad. Men för säkerhets skull, så smulten och återfrusen is inte bildar en propp som gör Sigurdskällaren till Sigurdsbassängen, täcker vi in ingången med en propp till vintern. Proppen är inte vattentät men nog snötät, och den är inte heller vacker men funktionell. På sommaren förvaras den i ett flertal delar osynligt under balkongen.


Men tillbaka till 1.3.2009. Så här ser ingången ut just nu. Kolla speciellt den rödbruna inre dörrkarmen, som Toomas sågat till:


Så här ser dörrkarmen ut inifrån. På den kan jag lägga litet major Sigurd Westerholm-memorabilia.


Dörrkarmen från sidan:


Tegeltaket är nu helt putsat och fint. Gråstenarna är också putsade, och det gamla murbruket i mellanrummen är också borttaget.


Toomas och Kalev lägger in nytt estniskt renoveringsmurbruk, som man annars använder i gamla staden i Reval:


Kanske det bara är jag som tycker så, men enligt min uppfattning börjar det nog se allt prydligare ut och man kan snart föreställa sig att aktivare börja dyrka Bacchus i detta tempel.

1 kommentar:

  1. [...] också fritiden. Fotograferar du? Bestiger du berg? Renoverar du hus? Springer du maraton? Författar du snapsvisor? Då vill du säkert dela med dig av dina [...]

    SvaraRadera